תכנון אסטרטגי
תהליך התכנון האסטרטגי, מספק מסגרת כללית לפעולה הכוללת ניתוח המצב הקיים, זיהוי מטרות, יעדים, קביעת סדרי עדיפויות והקצאת משאבים תואמת להשגת המטרות על-פי סדר העדיפויות
בניגוד לדעה הרווחת, התכנון האסטרטגי הוא תהליך יישומי, המקדם עשייה ופעולה, שכן תכנית הפעולה וביצועה מהווים חלק נכבד ברצף: מדיניות-תכנון-ביצוע. זהו תהליך שיטתי ומובנה, שנועד למקד את תשומת הלב בתחומים מרכזיים, שלהם חשיבות גדולה בסדר היום המקומי.
תהליך התכנון חוצה תחומים, גם אם לכאורה נושא התכנון ממוקד. לדוגמא: תכנית אסטרטגית לחינוך ביישוב. התהליך יעסוק בדרך-כלל גם בתחזית הכמותית של התלמידים, המבנים הנדרשים, מדיניות הגידול של היישוב, תחומי ההנדסה, התפעול, ההיסעים, המתנ"ס, החינוך הבלתי פורמלי, היחידה הסביבתית, וכמובן מחלקת החינוך. דוגמה נוספת היא תכנית הנוגעת לאיכות הסביבה. ייתכן והיא תובל ע"י היחידה הסביבתית, אולם יידרש לה שיתוף פעולה של מחלקת החינוך, לחינוך סביבתי, המחלקה המשפטית, לשינוי חוקי עזר, הגזברות למימון תכניות חינוך, אגף שפ"ע לביצוע פיזי ברחבי היישוב ועוד.
התהליך מורכב, אך חיוני. הצלחתו של התכנון האסטרטגי תלויה בין היתר בקיומו של בעל עניין מוביל, כראש רשות, או מי מטעמו, ובשיתופם של גורמים שונים, מתחומים שונים ולעיתים מהיררכיות שונות.
התכנית האסטרטגית תאפשר למנהיגות קידום חזון יישובי רחב, יכולת יצירת שינוי, ניצול טוב יותר של משאבים, פיתוח והפעלה של מערכות ארגוניות ודפוסי עבודה להבטחת תועלות מוחשיות וניהול מתמשך של תהליכים.
"איכות השירות והמוצר היה ברמה גבוהה ביותר, בנועם הליכות ועמידה בלוח זמנים.אני ממליץ בחום להשתמש בשרותיה."
"במהלך עבודתה איתנו הפגינה טובי התמצאות מעמיקה בחוק התכנון והבנייה, ראייה אסטרטגית של הצרכים שלנו ובקיאות בהליכי הרגולציה."
"טובי גילתה גמישות והבנה רבה לצרכים שלנו, התאימה עצמה ותרגמה אותם בצורה מקצועית, יוצאת דופן למונחים תכנוניים."
"עבודתה של טובי הביאה להישגים מוחשיים ויישומיים לרשות, ואני שמחה על כך. "